AIYANA

Spunea cineva că “orice îți poți imagina este real!”. Iar treaba asta cu puterea minții, chiar funcționează . Dintotdeauna mi-am imaginat că atunci cand voi fi mare, voi cânta pe scenă, în fața multor oameni.

Constanța, 28 septembrie ’93. Un neastâmpăr de fetiță brunețică, deschidea ochii pentru prima dată. Că s-a speriat sau i-a plăcut ce vedea, nici mama ei nu mai știe. Cert e că a început să țipe. Să fi fost un cântec de “bine v-am găsit”?

Dacă nu ați recunoscut-o deja, personajul principal al acestei povestioare este AIYANA. Pe numele ei real, Diana Maria Antonică, Aiyana a reușit să se facă remarcată încă de când s-a născut.

Un copil nu obraznic, ci cu personalitate! Rar s-a întâmplat să facă ce îi spuneam noi. Chiar și atunci avea ea ceva de adăugat., își amintește cu drag mama ei.

Însă independența, personalitatea și imaginația Aiyanei, nu i-au adus decât reușite. Nimeni nu mai știe exact vârsta la care a luat prima dată deodorantul în mână, încercând să imite o concurentă de la televizor.

Cert e că la 12 ani s-a apucat serios de cântat, optând pentru cursurile de canto muzică ușoară, de instructor de canto și pentru cursurile de dans, de la Școala Populară de Arte din Constanța. Bineînțeles că au urmat apoi numeroasele festivaluri și concursuri de muzică, în urma cărora artista a adunat un palmares de premii și trofee.

De la un concurs la altul, deveneam și mai ambițioasă. Dacă la concursul ăsta obțineam locul doi sau trei, cu siguranță la următorul, nu plecam acasă fără cel puțin locul I. 

Chiar dacă vocea mea nu era în cea mai bună formă, improvizam. Îmi amintesc că la una dintre competiții, eram foarte răcită. Vocea mea nu suna rău, dar trebuia să vin cu ceva în plus. Cançao du mar. Piesa cerea show. Așa că m-am descălțat. Am început să dansez… Am luat locul I.

Da, sunt o luptătoare!

Aiyana și-a făcut intrarea oficială în industria muzicală, în 2015, cu piesa Voi 2, lansată împreună cu Shayan.

…mesajul transmis de Voi 2, este o oglindire a realității zilelor noastre și se adresează tuturor celor care rezonează cu versurile, în speranța ca ei să realizeze că pentru toate există atât un început, cât și un sfârșit.

După Voi 2, a urmat Feel Me, un alt produs, marca Bros Project.

Îmi doream o piesă de vară, o piesă care să rezoneze perfect cu starea pe care sezonul estival mi-o induce. Și așa a apărut Feel Me”: o melodie în care beat-urile alerte se îmbină perfect cu acordurile senzuale. După părerea mea, Feel Me e un cocktail pe care toți ar trebui să îl consume vara asta, o piesă ritmată, care poate fi ascultată ori de câte ori simți nevoia de un plus de energie.

Notorietate a căpătat însă La bunica. Și nu la bunica acasă, ci în urma lansării piesei La bunica, împreună cu baieții de la Noaptea TârziuCum, nu ați auzit-o? A răsunat peste tot! 

Și în 2016, Aiyana continuă să își imagineze că va cuceri publicul cu talentul ei. Și nu suntem ironici. E deja o realitate. ”SI TE VAS este prima surpriză. Ce mai pregătește artista, aflați chiar de la ea: https://www.facebook.com/AiyanaOfficial/

Până atunci, Voi 2, Feel meLa bunica și Si te Vas” să vă încânte urechile!

*

Leave a Comment