ALEXANDRU SIMION

Artistul care nu doar cântă poezie, dar o şi creează…

“Gândeşte altfel! Zâmbeşte!

Toamna, tot ce a dispărut, începi să vezi…”

La 1 august, 1991, în oraşul Murfatlar, Constanţa, se năştea Alexandru. Copilul familiei Simion, ce avea să încânte mai târziu oamenii, cu versuri sensibile şi emoţii profunde. De pe la 8 ani, mai exact.  Când a participat pentru prima dată la un concurs muzical, şi a obţinut premiul intâi.  A fost trigger-ul de care avea nevoie. Căci de-atunci, Alex  a fost “vedeta” tuturor festivităţilor.

sim

Mi-e dor de şcoala generală! De primele “concerte” şi de aplauzele colegilor mei. Acolo mi-am câştigat şi primii fani…

Şi nu doar fani, ci şi cititori. Da, da! Alexandru Simion are talent şi la rime. Ba chiar deţine o colecţie impresionantă de creaţii proprii, cu care a cucerit inimile multor fete.

sim2Dacă tu ai fi o stea

Şi nu ai fi cu mine

N-ar fi atât de rău

Să locuiesc pe stradă

Să te privesc pe tine”.

Dar să revenim la prima lui iubire, muzica. Decembrie 2010, este un moment cheie în acest sens: Alex devine membru al Shopatlu, celebra formaţie de muzică aromână.

 A fost un moment decisiv pentru mine. Tocmai intrasem la Facultatea de Muzică. Eram foarte fericit. Mai ales că reuşisem să obţin şi bursă, studiam ceea ce–mi plăcea. Ulterior am primit propunerea asta. Am renunţat la şcoală şi am venit la Bucureşti. Apoi a urmat nebunia cu Vocea României, X Factor

sim3

Succesul nu a întârziat să apară nici în ceea ce privea cariera solo. Astfel, în primăvara anului 2011, Alexandru Simion debuta ca SIMON, pe scena muzicii dance, cu single-ul “Lose control”, compus de FlyinState, pe versuri scrise de Xonia.

În toamna aceluiaşi an, s-a lansat şi cel de-al doilea single, intitulat “I Love You”. Compus de Mihai Ristea, piesa  dezvăluie latura sensibilă a lui Alex.

Dar cariera lui solo nu s-a terminat! Alexandru Simion revine! O nouă piesă, o nouă apariţie, noi emoţii…  Stay tuned! 

*

Leave a Comment