F. CHARM

 Se zice că ”Pentru a dobândi succesul, nu poți ceda. Nu poți renunța. Nu poți dormi. Vei avea întotdeauna un ochi deschis!” Eu zic că “dacă nu pui suflet, nu are niciun gust!» Și asta se numeste pasiune! Ea e cea care nu te lasă să dormi, iar cu atât mai puțin, să cedezi!

La 09 Mai 1981 s-a născut Bogdan Florin Vlăsceanu, copilul care avea sa devină mai târziu un nume reprezentativ în industria muzicală din România: F. CHARM 

D3S_6721

A început în 1997 ca artist rap, iar în 2000 a lansat și primul său album.

Prima piesă am facut-o prin ’97,’98! Țin minte și acum că a fost lucrată într-o orgă și trasă pe banda de magnetofon, apoi pe caseta cu banda magnetică. M-a costat pe vremea aia cam 25.000 lei vechi. Și eram incredibil de entuziasmat…

În 2010 însă, decide să-și schimbe și stilul muzical și face echipa cu Emil LassariaPrimul single lansat împreună a fost 9MM și s-a bucurat de un real success. A ocupat locul 7 în topul unuia dintre cele mai importante radio-uri din România și a fost consecutiv timp de 12 săptămâni în Top 30. De asemenea, 9 MM a fost pe locul 9 în topul celor mai difuzate piese, întocmit de Media Forest și pe locul 2 în Serbia la TDI Radio.

Cel de-al doilea lor single, Guantanamera, s-a bucurat de un succes și mai mare, pe plan internațional. Piesa a fost numărul 1 la TDI Radio. În plus, piesa a ajuns în Top 10 la radiourile din Albania, Italia și bineînțeles la cele din România.

Piesele care m-au consacrat au fost cu siguranță 9 MM și Guantanamera; în România ambele au mers foarte bine, iar în străinatate, în Serbia mai exact, Guantanamera fost declarată hitul anului 2011.

Și anul 2012 a fost un an al schimbărilor pentru Bogdan Florin Vlăsceanu, când a luat hotărârea de a colabora cu mai multe voci. Așa s-au născut piesele Alma del Alma, Leonardo sau Aproape de tine

maxresdefault (3)

Dacă Alma del Alma feat. Xonia este povestea sufletelor pereche care se întâlnesc pe ringul de dans, iar “Leonardo” stilul de viață a unui “italiano vero”, single-ul Aproape de tine feat. Delia, dezvăluie o frumoasa idilă de dragoste, trăită pe acorduri de chitară. 

Anul 2013 a fost marcat de alte două single-uri pe care publicul le-a primit foarte bine: Roz sau Gri, compus și produs împreună cu Deepcentral și Nici măcar 1 milion, producție proprie, ce vrea sa transmită tinerilor și nu numai, că “în viață nu se rezumă totul doar la bani!”. 

30 de grade vă spune ceva? Este tot amprenta lui F.Charm. Am putea-o numi chiar hit-ul anului 2014. Căci mix-ul de pop, hip-hop, dar și de muzică clasică, a răsunat pe litoral toată vara.

Odată cu această piesă, am simțit o evoluție a mea din punct de vedere muzical, combinând stiluri ca pop, hip-hop și muzică clasică, într-o compoziție ce a cucerit România.

9 feat. Nico, Cod Roșu sau Ori la bal ori la spitalinterpretată alături de Matteo, sunt alte capodopere ale artistului, care i-au determinat succesul în 2014

maxresdefault

Deși cei mai mulți îl consideră pe Bogdan Vlăsceanu un temperament mai rece, el este mult mai sensibil decât ați crede. Da, da! F. Charm este un tip sensibil! Poate nu ați ascultat piesa Mama, lansată alături de Elena Gheorghe anul trecut? Acolo avem exemplul cel mai elocvent…

Melodia este o poveste cu suflet, dezgolită de inhibiții, în care portretul mamei este trasat cu bunătate, iubire și înțelegere. Temerile de a o pierde pe cea mai importantă ființă sunt exprimate printr-un elogiu melodios, destinat să acopere golul în care cuvintele au fost reprimate. Piesa a fost produsă de Lanoy Production, iar videoclipul regizat de Alin Surdu.

A venit momentul sa vă prezint noul meu single,“Mama”, alături de o voce inconfundabilă – Elena Gheorghe. Aveam de mult timp în plan să scriu o piesa dedicată celei mai pure ființe din viața mea, dar încă nu-mi găseam cuvintele. La un moment dat cred că a fost ceva divin; este singura piesa la care versurile refrenului mi-au venit în cap instant, fără să le gândesc. Această piesă a luat naștere în studio-urile Lanoy Production (a doua mea casă), chiar înaintea hit-ului “30 de grade”, dar această așteptare a meritat. În această piesă mi-am pus sufletul, trăirile și toate gândurile sincere ce le aveam față de mama. Cuvinte pe care nu i le spusesem vreodată…

mama

Sensibilitatea și romantismul se pare că au fost lait-motivele lui Bogdan în 2015, an în care a demonstrat că iubirea nu înseamnă doar un el și o ea, dar și mamă-copil și om-ființă necuvântătoare. Nu iese fum fără foc este povestea “lor”.

O producție Lanoy Production, Lanoy Records și Red Clover Media, ”Nu iese fum fără foc” este, nu doar o simplă piesă, ci evoluția mea ca artist, o viziune mai amplă asupra problemelor dintr-o relație, punctul principal fiind gelozia, în multe cazuri, dusaăla extrem. Sunt fericit pentru că am avut ocazia să joc alături de iubita mea, Ștefania, cu care împart atât momentele de bucurie, cât și cele de tristețe în viața de zi cu zi.

Am ținut foarte mult la acest aspect pentru că povestea să fie cât mai reF.Charm-feat.-Caitlyn-Nu-iese-fum-fara-focală și, în același timp, naturală. După ce am înregistrat piesa, mai lipsea o parte, iar Caitlyn a completat-o pe măsura așteptărilor mele, fiind una dintre cele mai bune voci cu care am lucrat până acum.

În timp ce Mama exprimă dragostea enormă pentru mama, iar Nu iese fum fără foc, sentimentele obsesive pentru ea, ultimul lui single din 2015, intitulat La bine si la rău reprezintă legătura incredibilă dintre om și natură.

După atâta fum și ceață a ieșit și soarele și am scris piesa La bine si la rău. Piesa, care este inspirată din viața mea, vorbește despre oamenii cu două fețe, oamenii care sunt lângă tine doar atunci când iți este bine, iar când ajungi la momente de cumpănă dispar unul câte unul. Împreună cu managerul meu, Florin Nedelcu, am gândit și ideea clipului, aceea de a avea cel mai sincer prieten lângă mine…

I-am expus-o și regizorului Alin Surdu, iar el a completat-o și i-a dat piesei exact imaginea pe care ne-am dorit-o. Filmările au durat aproximativ 20 de ore și pot spune că a fost cea mai relaxantă filmare.


maxresdefault (4)

Colaborarea cu Flavius a venit din dorința amândurora; el este un artist și un compozitor de excepție, face parte din echipa Lanoy Production, ne vedem zilnic la studiourile noastre, ne bem cafeaua împreună și lucrăm la piese  cot la cot. Am ales să închei piesa cu un cor de copii – alte suflete sincere, pe langă cel al cățeilor – , dar nu orice cor, ci unul de la casa de copii Lidia, niște ingerași minunați, care știu cel mai bine ce înseamnă lipsa de dragoste, sinceritatea și căldura unui cămin. Ei au pus punctul pe „i” și au dat starea aceea de absolut pe care mi-am dorit s-o transmit către sufletele tuturor, ne-a marturisit Bogdan.

În 2016 F.Charm a continuat să colaboreze cu voci deosebite pentru a-l denigra pe Cupidon, dar și pentru a ne prezenta un #Caz Real. Două piese profunde în care ne regăsim mulți dintre noi. Vezi mai jos despre ce e vorba! 

Fără doar și poate, surprizele nu se opresc aici !!! Și 2016 se anunță a fi o perioadă îmbelșugată pentru artistul nostru. Așa că stay tuned! F. Charm nu are limite când vine vorba despre muzică!

Momentan e în studio-ul Lanoy și creează pentru el și pentru alți artiști, muzică pentru tine!

Multă inspirație! 

*

PS: DACĂ AȚI OMIS VREUN SINGLE DE-AL LUI F.CHARM, AVEȚI MAI JOS PLAYLIST-UL COMPLET! 😉

 

Leave a Comment